Pædagogik i Vuggestuen Skovbrynet
Pædagogik:
Vores anerkendende tilgang er i fokus i forhold til relations arbejdet og omsorgsopgaven omkring jeres barn, således at vi kan give dit barn de tryggeste betingelser for at trives, dannes og udvikle sig.
I vuggestuen ligger det pædagogiske fokus på tilknytning, sprog og motorik og vores ambition er at skabe små trygge læringsfælleskaber, hvor børnene kan udvikle sig. Dette foregår både i inde- og uderummet.
Vi ser en stor værdi i, at børnene er selvhjulpne. Det vil I som forældre kunne se og mærke ved, at børnene i høj grad støttes i at mestre af- og påklædning, selv vasker hænder og ansigt, øver i at spise selv. De deltager også aktivt, på deres niveau i dagligdagens rutiner og praktiske opgaver, da der ligger meget læring i udførelsen af disse opgaver, f.eks. rydde op og rydde af bordet.
I forhold til de ældste vuggestue børn har vi fokus på overgangen til Børnehaven. Børnene starter i månederne op til børnehavestart med indkøring, hvor de sammen med kendte voksne deltager i aktiviteter, leg og spiser med nogen gange i den kommende børnehavegruppe. Ligesom de kommer mere med ind på den store legeplads. Vi oplever, at det giver en tryg og glidende overgang, vuggestue til børnehave, for både børn og forældre.
Her kan du læse om:
Når vi skal modtage jeres barn i vuggestuen er det vigtigt for os at lære både jeres barn og jer rigtig godt at kende for at kunne knytte relationer og understøtte jeres familie bedst muligt.
Derfor afholder vi en opstarts samtale, inden jeres barn starter, hvor det er vigtig at både mor og far deltager.
Her taler vi om alt det, der er godt at vide om jeres barn, f.eks.
- fødslen,
- barslen,
- søvn,
- generel udvikling
- mad,
- familien,
- tryghedsobjekter
- og andre vigtige ting I kan fortælle om jeres barn.
Vi fortæller ved samtalen ligeledes om, hvordan det er at gå i vuggestue, hvilke ting I skal have med, hvem der er jeres kontakt person, samt mange andre gode informationer omkring livet i vuggestuen.
Vi har flere samtaler i løbet af jeres barns vuggestue tid, de omhandler, som udgangspunkt jeres barns generelle trivsel og udvikling. Inden børnehave start vil der være et overgangsmøde imellem jer, vuggestue og børnehaven. Herudover kan der opstå fra jeres eller vores side om øvrige møde.
Men udover de mere formelle samtaler, så er et af de allervigtigste elementer i samarbejde med jer, den daglige kommunikation. Det gælder både beskeder på aula og de små snakke ved aflevering og afhentning. Lige et par ord om natten, morgen maden, dagen i vuggestuen, skrammen på knæet, den nye erhvervede kat eller noget helt andet. Det er vigtigt for os, at have en åben dialog, for at kunne hjælpe og understøtte både jeres barn og I forældre bedst muligt. Vi vil derfor gerne opfordrer til, at tage fat i os, hvis I har den mindste bekymring, undren eller tvivl.
Vi starter hver dag begge stuer sammen.
- kl.6.10-7.30 morgenmad og stille aktiviteter.
- kl.7.30 går vi på egne stuer
- kl.9 spiser vi formiddagsmad
- efter formiddags mad laver vi forskellige aktiviteter. Nogle dage på egen gruppe og nogen dage er vi blandet på forskellig vis eller måske sammen med børnehaven.
- kl.11 spiser vi frokost
- efter frokost sover vi til middag, de børn der ikke sover på det tidspunkt er samlet på en stue
- kl.14 spiser vi frugt
- efter frugt er der forskellige aktiviteter inde eller ude.
- Sidst på eftermiddagen går vi igen sammen de to stuer indtil vuggestuen lukker.
De aktiviteter vi laver om formiddagen er planlagt i et årshjul ud fra den pædagogiske læreplan, så vi sikrer at vi i løbet af året kommer omkring alle læreplanstemaer. Vores temaer løber som regel over et par uger og vi skriver ud på aula når vi starter på et nyt tema. I hverdagen forsøger vi også hver dag at skrive lidt og lægge eventuelle billeder på aula, så I på den måde kan følge med i hverdagen.