Dagplejen

Jeanette Jensen

Teglværksvej 45, Skalbjerg, 5492 Vissenbjerg

Dagplejeprofil

Jeanette Jensen

Om mig:

 

Jeg hedder Jeanette og er fra 1980. Jeg bor på Teglværksvej 45, i Skalbjerg.  

Jeg bor sammen med min kæreste Dennis og vores 4 børn. Cecilie fra 2005, Rikke fra 2007, Kasper fra 2015 og Emil fra 2018.

Vi bor i et hus på landet med udsigt til sø og marker.

I dagplejen er vi i stuen, køkken samt meget på terrassen og i haven.

Jeg startede som dagplejer i december 2019. Jeg oprindeligt uddannet social-og sundhedsassistent. Jeg havde længe overvejet at blive dagplejer og da muligheden opstod, tog jeg springet og lavede et jobskifte. Det er jeg glad for og nyder nu hverdagen omgivet af børn, dette er meget livsbekræftende.

Som dagplejer lægger jeg vægt på /mine værdier:

Alle børn er noget særligt og unikke på hver deres måde. Jeg skaber tryghed, tillid, omsorg, nærvær og grin. Jeg er meget optaget af den leg børnene selv starter og gennem børnenes egen leg sikre, at vi når omkring alle emner i den styrkede læreplan. Jeg har fokus på, at alle børn er en del af gruppefællesskabet. Jeg kan godt lidt at udfordre motorisk, så de lærer deres krop at kende. Vi snakker farver, former og tæller hvor det er naturligt. Dagligt synger vi sange/sanglege.

Næsten hver dag er vi ude, så udetøj efter årstiden skal medbringes. Nogle gange er vi på terrassen, andre gange på ture ud af huset til andre dagplejere, skov, sportsplads, gymnastiksal osv. Vi mærker, rører, lytter og snakker på/om naturen. Vi øver på at tage overtøj på/af, så børnene kan blive selvhjulpne.

Ligeså snart børnene er store nok, kravler de selv op på stole, når vi skal spise, på pusleborde, når de skal vaske hænder osv.

I spisesituationer laver jeg små skåle til frugt og grønt, så barnet lærer at tage fra skåle, spise med ske, gaffel, smøre med kniv og drikke af kop. Vi hjælpes ad med borddækning/afrydning.

Det er vigtigt for mig at have en åben dialog og et godt samarbejde med forældrene, hvor det bygger på gensidig tillid og respekt.

En typisk dag:

Børnene kommer løbende om morgen. Der tilbydes morgenmad indtil kl.7.30 Vi leger, læser, synger og hygger, nogle sover lur.

Ca. 8.15-8.30 spiser vi formiddags mad.

Kl. 9 er vi klar til formiddagsaktiviteter, gå ud at lege, gå på besøg hos andre dagplejere, besøge sportsplads, gymnastiksal.

Middagsmad ca. 10.30-11.15 alt efter børnenes behov.

Middagslur i barnevogn til børnene selv vågner.

Eftermiddagsmad ca.kl.15

Børnene bliver hentet løbene.

Tider bliver justeret efter børnenes behov.

Uddannelse/kurser:

Jeg er uddannet social-og sundhedsassistent. Har arbejdet bl.a. arbejdet i plejeboliger, demens enheder og daghjem. Har fungeret som forflytningsvejleder, praktikvejledere.

Jeg bl.a. demenskurser, misbrug, rehabilitering, medarbejderen der deltager i forandringsprocesser, førstehjælp, den motiverende samtale, innovation.

I 2020 har jeg været på kursus i den styrkede pædagogiske læreplanen.

Legestue:

En gang om ugen går vi i heldagslegestue i Børnenes hus i Skalbjerg. Vores lokale ligger i børnehaven: Børnenes hus. Her vil der blive planlagt forskellige temaer, som der bliver arbejdet med i legestue og hos de enkelte dagplejere.

Her lærer børnene de andre børn og dagplejere at kende, samt de får en naturlig gang i børnehaven. Forældre afleverer/afhenter deres barn og barnevogn i legestuen.