Børnenes Hus

traditioner i Børnenes Hus

I børnenes hus har vi mange gode traditioner.

Året starter med vores fastelavnsfest, som ligger fredag formiddag før fastelavn. Vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller og har en dejlig formiddag. Forældre er meget velkomne til at deltage, adgangskravet er minimum udklædning en hat.

Hvert forår laver vi teater i Børnenes Hus. En gammel tradition som engagerer både børn og voksne i ugerne op til forestillingen.

I maj eller juni afholder vi vores bedsteforældredag, som altid er en hyggelig dag med masser af aktivitet både ude og inde.

Der afholdes hvert år en til to arbejdsdage, hvor de forældre som har mulighed for det, kommer en fredag eftermiddag og hjælper med at få ordnet stort og småt i børnehaven. Det kan være at fylde nyt sand i sandkassen, male, vaske legetøj osv. Vi slutter dagen af med at spise aftensmad sammen.

Den første torsdag i oktober fejrer vi børnehavens fødselsdag. Vi mødes efter lukketid til fællesspisning hvor alle familier har mad med til den fælles buffet. Desuden afholder vi kagekonkurrence, hvor man kan tilmelde sig med en kage man har lavet.

I november holder vi lygtefest. Der laves lanterner med børnene og så går vi gennem mørket på legepladsen og synger vores lanternesang. Vi slutter af med bål, snobrød og æbleskiver.

Vi slutter året af med jul med alt hvad den bringer med sig. Vi skal i kirke, vi danser om juletræet og der er  luciaoptog en fredag eftermiddag i december. Det er de ældste børn går luciaoptog gennem børnehaven og forældrene er naturligvis velkomne til at se det smukke syn og vi giver kaffe bagefter.